Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado
Składniki:
- 170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
- mango
- awokado
- 150 g rolady z sera koziego
- 2 garście orzechów włoskich
Sos winegret:
- ¾ łyżki musztardy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.
Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.
Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze