Bezglutenowe gryczane naleśniki z łososiem i rukolą
Składniki:
Naleśniki:
- 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy z mąką gryczaną (np. Ocelio)
- 2 szklanki mleka krowiego lub napoju roślinnego (np. Ocelio)
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju roślinnego
- szczypta soli
Dodatki do naleśników:
- łosoś wędzony
- marchewka
- ogórek
- ser feta miękki
- jogurt naturalny
- koperek
- sól i pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki naleśników mieszamy.
Ser feta rozdrabniamy w misce dodajemy tyle jogurtu aby powstała masa, którą da się rozsmarować na naleśnikach. Doprawiamy pieprzem i posiekanym koperkiem.
Marchew obieramy i wycinamy za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka dobrze myjemy i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę myjemy.
Smażymy naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję serka, układamy marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Naleśniki zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry.
Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze