Kurczak w panierce – idealne danie na dowóz
Kurczak smażony na chrupko w gorącym oleju świetnie sprawdza się w dowozie – mówi Paulina Barczuk, managerka restauracji Chilli Mili w Lubaniu. – Bardzo szybko się go przygotowuje i długo trzyma ciepło. Wystarczy posiadać przy tym nieco zdolności logistycznych żeby zorganizować sprawną dystrybucję posiłków. Lubań nie jest dużym miastem, więc super sobie radzimy z tym wyzwaniem – dodaje managerka.
Nie dość, że szybko to jeszcze w zgodzie ze środowiskiem. Wszystkie dania Chilli Mili pakowane są w papier i tekturę. Chrupiący kurczak nie wymaga dodatkowego zabezpieczenia w postaci folii, czy plastiku dlatego restauracja od początku działalności ogranicza zużycie szkodliwych materiałów do minimum. W lokalu natomiast posiłki wydawane są na drewnianych tacach, a napoje sprzedawane w formie dolewki. Każdy może pić bez ograniczeń nalewając je sobie ze specjalnej maszyny, co eliminuje odpady w postaci plastikowych butelek.
Jak zamówić kurczaka z Chilli Mili?
Na szybką dostawę wpływa również prosty i funkcjonalny system składania zamówień. Można zadzwonić bezpośrednio do restauracji pod numer +48 518 410 407, można też złożyć zamówienie online przez stronę chillimili.pl/restauracje/luban/. Restauracja oferuje też możliwość przygotowania dania na wynos, z odbiorem osobistym. Najbardziej opłaca się wziąć cały zestaw – z frytkami i napojem (na miejscu dolewka no limit). Osobno dodatki kosztują po 7 zł, w zestawie po 4,5 zł!
Ile kosztuje dostawa i jaki obszar obejmuje?
Koszt dostawy na terenie Lubania wynosi zaledwie 3 zł, przy minimalnym zamówieniu 30 zł. Restauracja dowozi też posiłki do okolicznych miejscowości. W tym wypadku opłata zależna jest od odległości i jest indywidualnie ustalana z klientem.
Chilli Mili mieszczące się przy ul. Brackiej 4 otwarte jest codziennie w godzinach 11:00-21:00, w piątki i soboty do 22:00, a w niedzielę od 12:00 do 21:00. Zamówienia na dowóz realizowane są w godzinach otwarcia, do 30 min. przed zamknięciem.