Wprawdzie po obróbce cieplnej mięsa ryzyko zakażenia salmonellą minimalizuje się, istnieje ryzyko przeniesienia bakterii na inne powierzchnie. Zbyt niska temperatura lub zbyt krótki czas obróbki może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.
Bakterie Salmonelli wykryto w produkcie: RZEŹNIK CODZIENNA DOSTAWA Mięso mielone wołowe 400G
Numer partii: 00814922
Termin przydatności do spożycia: 02.03.2022
Producent: Zakłady Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. Golina, ul. Dworcowa 47D, 63-200 Jarocin, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30063801 WE
Wyprodukowano dla: Lidl sp. z o.o. sp. k. ul. Poznańska 48 Jankowice, 62-080 Tarnowo Podgórne
Po otrzymaniu informacji producent wszczął procedurę wycofania z rynku zakwestionowanej partii mięsa mielonego., Lidl sp. z o. o. sp. k. zdecydował o wstrzymaniu sprzedaży przedmiotowej partii.
Zalecenia dla konsumentów:
Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, w szczególności bez odpowiedniej obróbki termicznej. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.
Napisz komentarz
Komentarze