Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
sobota, 26 kwietnia 2025 19:36
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaCentrum Drewna Gryfów - Profesjonalny skład drewna

Szybki "poprawiacz" nastroju

W jesienne, deszczowe dni każdy z nas, na swój sposób stara się dodać sobie energii i poprawić nastrój. Jedni piją pobudzającą kawę, inni stawiają na aktywność fizyczną, jeszcze inni pozwalają sobie na chwilę przyjemności ze słodkimi przekąskami.
Szybki "poprawiacz" nastroju

Niech dla wszystkich deserową inspiracją będzie szybki torcik z kremem cynamonowym i orzechami, który poleca Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Do jego przygotowania wystarczy kilka minut i... zwykły słoik! Ten szybki „poprawiacz" nastroju zabierzmy ze sobą do pracy czy szkoły. Chwila słodkości w szarej codzienności gwarantowana.

Składniki na 2 porcje:

  • gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
  • serek mascarpone – 150 g
  • śmietanka 36% - 150 g
  • cukier puder – 40 g
  • cynamon – 2 łyżeczki
  • wanilia – ½ laski
  • orzechy włoskie – 50 g
  • ozdobne słoiczki – 2 sztuki

Przygotowanie:

Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone.
W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!


Szybki "poprawiacz" nastroju

Szybki "poprawiacz" nastroju

Szybki "poprawiacz" nastroju

Szybki "poprawiacz" nastroju


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Kobiety Kobietom
Zajęcia korekcyjne
rajd rowerowy
Rolki
owd
Wystawa Magdalenki
Szkrab
noc muzeów
LAWA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama