Do 5.02.2017 Naturschutz-Tierpark Görlitz Zgorzelec – Nasze Zoo, poszukuje dzierżawcy naszej restauracji „Pod pieczonym bocianem”.
Nasze Zoo, odwiedzane rocznie przez ponad 145.000 gości, jest doskonałą platformą oferującą Państwu możliwości osobistego rozwoju. Począwszy od prowadzenia restauracji, obsługę różnych imprez, grup turystycznych, konferencji, wystaw itp. – tu wszystko jest możliwe!
Restauracja "Pod pieczonym bocianem" "Da brat mir doch einer einen Storch, und die Beine recht knusprig!“ (Ktoś upiekł mi bociana, a jego nogi były bardzo chrupiące!). To niemieckie przysłowie w dzisiejszych czasach przestało być już używane. Dlatego nie jest dziwnym, iż goście restauracji „Zum gebratenen Storch“ („Pod pieczonym bocianem“) są poirytowani. Naturalnie bocian znajdujący się pod ochroną nie znajduje się w menu restauracji. Mimo to w każdym jej zakątku słychać klekot. Eksponaty z bocianiej wystawy, wiele starych zdjęć i kart pocztowych o przynoszeniu dzieci, w przyjemny sposób, zajmują czas oczekiwania na wyśmienite potrawy.
Restauracja i ogród PARTER: powierzchnia 250m², stanowią : sala restauracyjna, bar, kuchnia, magazyny, biuro i korytarz z toaletami, PIWNICA: powierzchnia 40m², stanowią : szatnia, umywalnie, chłodnia oraz toalety, ponadto 200m² posesja z ogródkiem piwnym.
Wyposażenie: stoły i krzesła, bar z kranem do nalewania piwa, wyposażenie kuchni i chłodnie.
Ilość miejsc: restauracja 70-90 osób, Cafe-/ogródek piwny 100-120 osób. Bociania willa
Restauracja posiada swoją bogatą historię. Budynek wzniesiony przez przedsiębiorstwo rolne w 1849, jako reprezentacyjny dom mieszkalny ze stajnią dla zwierząt, po przebudowie w 1880 roku, zdobył charakter dworku szlacheckiego. Na początku lat 20-tych XX wieku, dobudowano skrzydło boczne. Styl Art Deco zachowany z tamtejszych czasów do dziś charakteryzuje pomieszczenia restauracji na parterze oraz ogródka piwnego, położonego przy południowej stronie budynku. Rozbudowa pięter z dużą ilością miejsca na wystawy, wernisaże, konferencje, przyjęcia itp. jest częściowo w trakcie realizacji. Możliwa jest również koncepcja rozwoju jako pensjonat oferujący urlop w Naszym Zoo.
1 PIĘTRO, powierzchnia: 320m² - stanowią: 4 pomieszczenia wystawowe(135 m²), 2 pomieszczenia boczne (27m²), 4 pomieszczenia konferencyjne (120m²), klatka schodowa i korytarz (35m²), toalety.
2 PIĘTRO, powierzchnia 160m² - w trakcie remontu.
Wyznaczenie celów
Nowy dzierżawca restauracji powinien dopasować swój koncept charakteru działalności tak, aby współgrał on z charakterem i filozofią Naszego Zoo (przyroda, ochrona środowiska, miejsce przyjazne dzieciom, kreatywność, fantazja) oraz gastronomią w restauracji. Dostosowanie gastronomii do osobliwego charakteru Naszego Zoo powinno nastąpić po wcześniejszych rozmowach dzierżawcy z zarządem Naszego Zoo. Jednocześnie pragniemy również pozostawić naszemu dzierżawcy odpowiednią ilość przestrzeni do realizacji własnych pomysłów. Aby realizować filozofię równowagi oraz ochrony przyrody i środowiska w koncepcie gastronomicznym, dzierżawca powinien starać się używać produktów z ekologicznych, regionalnych gospodarstw.
Zgłoszenia: Do 5 lutego 2017 zainteresowani mogą wysyłać zgłoszenia pod hasłem: „Gastronomia” na adres : Naturschutz-Tierpark Görlitz, Zittauerstr. 43, 02826 Görlitz, Niemcy lub mailem na adres [email protected]
Napisz komentarz
Komentarze