Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
niedziela, 23 lutego 2025 07:10
Reklama włączenie społeczne
Reklama
Reklama
ReklamaCentrum Drewna Gryfów - Profesjonalny skład drewna
Reklama

Bakteria Salmonelli w dwóch partiach chałwy z Kauflandu

Dystrybutor poinformował Głównego Inspektora Sanitarnego o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

  • KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g Numer partii: 26.09/2K Dta minimalnej trwałości: 25.03.2025 
  • KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g Numer partii: 26.09/1K Dta minimalnej trwałości: 25.03.2025

Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
ReklamaZakład Pogrzebowy Hades S.C. 24/h 600451593, 781791731
Szczepienie
wystawa
Reklama
Reklama
Reklamawłączenie społeczne
Reklama
ReklamaPowiat Lubań
Reklama