Przepis kulinarny
Wytrawne gofry z mąki owsianej
Składniki
- 100 g płatków owsianych Halina
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- w razie konieczności odrobina wody
- sól, pieprz
Proponowane dodatki do gofrów
- garść świeżego szpinaku
- pomidor
- awokado
- kiełki
- jajko sadzone
- wędlina dojrzewająca
Wykonanie
1. Płatki zmielić drobno, np. w młynku do kawy, połączyć z resztą składników.
2. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać odrobinę wody.
3. Wylać ciasto partiami na wysmarowaną tłuszczem gofrownicę i piec aż będą złociste i chrupiące, czas będzie zależał od mocy użytej gofrownicy.
4. Ozdobić ulubionymi dodatkami
Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze