Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarki
wtorek, 5 listopada 2024 11:25
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaNeoPunkt Lubań sprawdź na Allegro

Leśne zapachy w kuchni

Jesienne naleśniki z farszem z kaszy gryczanej białej i z grzybami to kolejna propozycja na wrześniowe obiady i kolacje. To prosty sposób na wypełnienie kuchni leśnymi zapachami sezonowych grzybów.
Leśne zapachy w kuchni

Składniki:

Naleśniki:

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

1 szklanka mleka

3/4 szklanki wody

szczypta soli

3 łyżki roztopionego masła

Farsz:

200g kaszy gryczanej białej (np. marki Halina)

1 cebula posiekana

1 ząbek czosnku drobno posiekany

1 garść suszonych grzybów

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1 łyżka bułki tartej

1 łyżka masła

1 łyżka sosu sojowego (opcjonalnie)

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć i ugotować. Wystudzić i drobno posiekać.

Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzać olej, smażyć cebulę aż zmięknie dodać czosnek oraz grzyby i smażyć przez 3 minuty. Wyłączyć gaz, dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotować naleśniki – wszystkie składniki wymieszać, a następnie smażyć kilka minut aż się zarumienią.

Naleśniki napełnić gotowym farszem. Podawać na ciepło.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama
wystawa
konkurs poetycki
11 listopada
manukultura
Wędrowiec
11 Listopada
Chagall
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
ReklamaPizzeria Marezo Lubań
Reklama